Lebowski Uitgevers start met Young Achievers-fonds

Uitgeverij Lebowski gaat haar fonds herinrichten en voorziet een nieuw onderdeel ervan voor boeken "van, met en over jonge Nederlandse (en internationale) auteurs", en iedereen die "hot, hip en happening is in de jongerencultuur". Lebowski Young Achievers heet de boreling. 

De boeken worden geschreven en gemaakt door en voor jongeren tussen de zestien en de dertig jaar, maar het gaat niet om jeugdromans, zo wordt verzekerd. "Binnen dit sub-imprint worden geen jeugdromans uitgegeven, die verschijnen al bij Moon, de kinder- en jeugdboekenuitgeverij van Dutch Media", aldus Lebowski. 
Lebowski Young Achievers zal geleid worden door Willemijn Tillmans, die eerder bij Moon werkzaam was, onder supervisie van Lebowski uitgever Oscar van Gelderen. Jaarlijks zullen twintig titels verschijnen, en een eerste aanbieding is in de maak voor het voorjaar van 2011. Dit najaar verschijnt als eerste titel Je blijft van Anna Drijver. Gepland staan ook de filmeditie van Pizzamaffia (Khalid Boudou), waarvan de verfilming in februari 2011 in de bioscoop zal draaien. Verder staat werk op stapel van Sanne Vogel, blogger Nalden, Kimon Moerbeek, het collectief Mixin, Beri Shalmashi, Jette Carolijn van den Berg en jongerenedities van twee internationale titels: Max (en de Wild Things) van Dave Eggers en Ik ben niet bang van de Italiaanse sterauteur Niccolò Ammaniti.

Tags: Uitgeverijen
Geplaatst door Dirk Leyman op 19-07-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening