Amazon verkoopt meer e-books dan hardcoverboeken

De Amerikaanse onlinewinkel Amazon.com meldt in een persmededeling dat het de laatste drie maanden meer e-boeken (voor zijn Kindle e-reader) heeft verkocht dan hardcoverboeken. "Voor elke honderd verkochte hardcovers, verkocht Amazon.com de voorbije drie maanden 143 e-books op Kindle", stelt de onlinegigant, die spreekt van een mijlpaal. Bij de cijfers houdt Amazon.com rekening met nieuw verschenen boeken, en niet met de verkoopcijfers van (goedkopere) pockets of boeken waarvan geen versie voor de Kindle bestaat. In de voorbije maand was de opwaartse tendens nog uitdrukkelijker, stelt Amazon. Dan werden 180 e-books verkocht tegenover 100 papieren boeken. De e-boekenverkoop kreeg een flinke duw in de rug tijdens de eindejaarsfeesten van 2009, toen voor het eerst de verkoop van digitale boeken die van het papieren boek overtrof bij Amazon. "De cijfers zijn des te markanter als je bedenkt dat we al 15 jaar papieren boeken verkopen en pas 33 maanden digitale", aldus Amazon-baas Jeff Bezos (foto, met Kindle). Hij voegde er aan toe dat de hardcoverboekenverkoop trouwens ook nog stijgt.

De Kindle-winkel bij Amazon biedt intussen 630.000 elektronische boeken aan, waarvan 510.000 worden verkocht aan minder dan 10 dollar. Amazon heeft ook becijferd dat vijf auteurs meer dan 500.000 digitale boeken hebben verkocht: Charlaine Harris, Stieg Larsson, Stephenie Meyer, James Patterson en Nora Roberts. Thrillerauteur Patterson is trouwens de eerste die in het totaal meer dan een miljoen digitale exemplaren van zijn boeken wist te slijten, waarvan welgeteld 867.881 voor Kindle-formaat. Sinds twee jaar is de in 2007 gelanceerde Kindle e-reader het meest verkochte product van Amazon. "De verkoop van de leestablet is verdriedubbeld sinds de prijs is teruggebracht van 259 dollar naar 189 dollar", zegt Bezos. De Kindle is ongetwijfeld qua e-reading de grote concurrent van Apple's multifunctionele iPad, die overigens vrijdag beschikbaar komt in België.

Tags: Digitalisering
Geplaatst door Dirk Leyman op 20-07-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening