Artistiek parcours van McSweeney's in boek verzameld

De onafhankelijke Amerikaanse uitgeverij annex tijdschrift McSweeney's, speeltuin van Dave Eggers, heeft de laatste jaren een indrukwekkend palmares opgebouwd met zijn tijdschriften, romans en bijzondere publicaties.

De uitgekiende vormgeving, met telkens weer verrassende invalshoeken, trekt menigeen over de streep. Wie een McSweeney's-tijdschrift eenmaal in zijn bezit heeft, zal niet gauw bereid zijn het terug van de hand te doen. Zoals laatst nog de zogenaamde San Francisco Chronicle, een tijdschrift compleet opgevat als de volgestouwde weekendeditie van een Amerikaanse krant. Maar er is verder ook The Believer, de Wholphin DVD's en talloze covers, waarbij de auteurs zelf heel wat in de pap te brokkelen hebben. 

Om zichzelf grafisch in het zonnetje te zetten bij zijn elfde (of twaalfde verjaardag), heeft McSweeney's nu een boek samengesteld waarin het een royale greep brengt uit zijn artistieke creaties en hoogwaardig vormgegeven publicaties, met honderden beelden en een inkijk in het creatieve proces en de 'visualisering' van hun teksten. Art of McSweeney's verschijnt bij Chronicle Books, een uitgeverij die al even verbluffend en speels experimenteert met fraai vormgegeven boeken. In dit filmpje hieronder krijgt u meer dan een voorproef.

 

Tags: Bibliofilie, Literaire tijdschriften
Geplaatst door Dirk Leyman op 28-07-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening