Speciale site en heruitgaven Agatha Christie voor 120ste geboortedag

De 120ste geboortedag van Queen of Crime Agatha Christie (1890-1976) op 15 september is voor uitgeverij Luitingh Sijthoff de gelegenheid om breed uit te pakken met haar werk, meldde Boekblad.

De uitgeverij start een site die moet uitgroeien tot een platform waar de fans van Miss Marple en Hercule Poirot leeservaringen en vragen kunnen posten. En het werk van deze mondiale bestsellerauteur avant la lettre wordt weer apart verkrijgbaar. De 75 deeltjes bekend als de pastelreeks komen ook uit als e-book of via printing on demand. Sijthoff bracht de laatste jaren wel Miss Marple-omnibussen en daarvoor Agatha Christie Vijflingen uit maar deel per deel was het werk als sinds de eeuwwisseling niet meer uitgegeven.

Agatha Christie schreef zesenzestig detectives, twintig toneelstukken - The Mousestrap speelt al 58 jaar in het Londense West End - vier non-fictiewerken en zes romans onder het pseudoniem Mary Westmacott. Wikipedia houdt het op vier miljard verkochte boeken, voor Nederland schat men het aantal verkochte Agatha Christies op 20 miljoen exemplaren. Dat de populariteit van the Queen of Crime geenszins taant, bewijst ook de overrompelende belangstelling voor haar vakantiehuis. Het Greenway House kan enkel door het respecteren van strakke tijdschema's worden bezocht. 

Tags:
Geplaatst door Johan Eeckhout op 28-07-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening