Oscar van den Boogaard schrijft roman over Beatrix op basis van filmscript

De Nederlandse, in Vlaanderen wonende auteur Oscar Van den Boogaard publiceert op 15 oktober bij uitgeverij De Geus een roman die gebaseerd is op het scenario van de film Majesteit. De film zelf, van regisseur Peter De Baan en Ger Beukenkamp, gaat in première op 21 oktober. Majesteit is een vorstelijk drama over het leven en de dromen van de Nederlandse koningin Beatrix tijdens een van de meest precaire periodes in haar koningschap. In 2003 wilde de toenmalige minister president Balkenende, net voor zij haar troonrede gaat uitspreken, nog iets wijzigen in de tekst. Tijdens die momenten geeft Beatrix zich over aan haar herinneringen, wat haar ertoe brengt zich daartegen te verzetten. "Majesteit geeft een speculatief kijkje achter de schermen van het Nederlands koningshuis in een tijd dat de Oranjes gedwongen worden zich van hun menselijke kant te laten zien", luidt het. "Film en boek laten door verbeelding van tradities, liefde, verdriet, twijfel en macht de vrouw achter koningin Beatrix zien." Oscar van den Boogaard (1964) schreef sinds zijn debuut Dentz (1990) acht romans onder eigen naam, en twee onder de pseudoniemen Emmanuel Lipp en Pearl Sweetlife (met Steven Van Watermeulen). Die laatste verschenen bij Uitgeverij De Geus, terwijl zijn andere romans bij De Bezige Bij zijn ondergebracht. Hij werd al eerder geloofd om zijn vermogen zich in de levens van vrouwen te verdiepen.

Tags: Boek en film, Nederlandse literatuur
Geplaatst door Dirk Leyman op 29-07-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening