Isabella Rossellini in verfilming van 'De eenzaamheid van de priemgetallen'

De Italiaanse actrice (en model) Isabella Rossellini gaat meespelen in de verfilming van de Italiaanse bestseller La solitudine dei numeri primi, het boek van Paolo Giordano dat als De eenzaamheid van de priemgetallen ook in de Lage Landen nog steeds in de top tiens van de meest gelezen romans staat. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Alba Rohrwacher en Luca Marinelli.

Rossellini zal de rol vertolken van de moeder van Alice, die overlijdt in het ziekenhuis, zo meldt deredactie.be. "Een kleine maar verontrustende rol", aldus Rossellini. De regie van La solitudine dei numeri primi is in handen van Saverio Costanzo, die eerder o.a. Private maakte, over het Israëlisch-Palestijnse conflict. De film zou in september al in première gaan op het Filmfestival van Venetië. La solitudine dei numeri primi gaat over twee eenzame en mentaal gehavende tieners die door de jaren heen een speciale band met elkaar opbouwen, maar ondanks alle toenadering nooit écht bij elkaar komen.

Onlangs maakte Rossellini ophef met haar eigengereide filmpjesreeks Green Porno waarin ze het seksuele leven van de zeedieren subtiel en toch plastisch ten tonele bracht, met zichzelf in de hoofdrol.

Tags: Boek en film, Italiaanse literatuur
Geplaatst door Dirk Leyman op 08-07-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening