Nederlandse auteur Perry Dijkstra (72) overleden

Vorige zaterdag overleed in het Antwerpse Middelheimziekenhuis de Nederlandse auteur en theatermaker Perry Dijkstra, zo heeft uitgeverij Wereldbibliotheek vandaag gemeld. Heden stond ook in de krant De Morgen een overlijdensbericht. De auteur, die slechts in kleine kring enige bekendheid genoot, werd 72 jaar.
Perry Dijkstra werd geboren in Rotterdam. In de jaren '60 en '70 was hij als acteur verbonden aan diverse Nederlandse en Vlaamse toneelgezelschappen. Daarna richtte hij Teaterwerkgroep Tentakel op, een groep die onder zijn leiding maatschappijkritische stukken bracht. Hij was als auteur, regisseur en acteur bij Tentakel betrokken. Sinds de jaren zestig woonde Perry Dijkstra in Antwerpen. In 1996 verscheen van hem bij Uitgeverij Wereldbibliotheek de roman Ik hing aan je nachtjapon. Bij dezelfde uitgeverij verscheen recent in een beperkte oplage de niet in de handel verkrijgbare dichtbundel Droom.

In de verhalen in Ik hing aan je nachtjapon praat de hoofdpersoon tegen zijn lang overleden moeder. Hij vertelt haar onder meer over zijn liefdesperikelen in een Zuidfranse dorpsgemeenschap en over Rotterdam in de oorlogsjaren.

Tags: Nederlandse literatuur, Obituaries
Geplaatst door Dirk Leyman op 07-07-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening