Letterkundig Museum in Den Haag eert Jan Blokker

Het Letterkundig Museum te Den Haag richt een kleine tentoonstelling in ter ere van de dinsdag overleden Jan Blokker (1927-2010). Het museum toont diverse knipsels van en over journalist, publicist, columnist en schrijver Blokker, evenals een aantal karikaturen en foto's. Ook zijn er diverse brieven te zien: aan onder meer N.A. Donkersloot, Hella S. Haasse en G.A. van Oorschot. Een foto uit 1961 van leerlingen van een balletklasje, die tijdens de pauze van de uitreiking van de Prijs voor het beste kinderboek lezen uit Blokkers bekroonde Op zoek naar een oom, completeert de tentoonstelling.

Dit eerbetoon aan Jan Blokker valt in de reeks kortlopende actuele tentoonstellingen die het Letterkundig Museum wijdt aan belangrijke gebeurtenissen in de literaire wereld en waarvan ze sinds kort een traditie wil maken. De looptijd van deze exposities is afhankelijk van de actualiteit. De tentoonstelling is vanaf heden te bezoeken. Over Jan Blokker zijn intussen talloze in memoriams verschenen, zie bijvoorbeeld nog dit stuk van Frits Abrahams in NRC: 'Een columnist mocht nooit versagen'. Zie ook dit interview met Blokker uit Vrij Nederland (met Coen Verbraak uit 2006) en dit marathoninterview uit 1990 bij de VPRO.

Tags: Nederlandse literatuur, Tentoonstellingen
Geplaatst door Dirk Leyman op 08-07-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening