Jonathan Franzen prijkt op cover van 'Time'

De Amerikaanse auteur Jonathan Franzen prijkt op de cover van het huidige nummer van het weekblad Time, dat vrijdag jl. is verschenen. Hij is daarmee de eerste Amerikaanse auteur die deze eer te beurt valt sinds tien jaar: toen werd Stephen King prominent genoeg bevonden om de voorpagina te sieren. Franzen, van wie nog deze maand zijn nieuwe roman Freedom verschijnt, wordt door Time uitdrukkelijk naar voren geschoven als Great American Novelist. Franzen komt met zijn Time-coverschap nu terecht in een rijtje illustere namen, onder wie Günter Grass (cover in 1970), Tom Wolfe (1998), George Orwell (1983) en John Updike (1968 en 1982).

Franzen heeft negen jaar gewerkt aan de opvolger van The Corrections, waarmee hij in een klap zo goed als wereldberoemd werd. Volgens Lev Grossman, die Franzen interviewde (zie hier), is zijn nieuwe boek Freedom trouwens "een verhaal dat verteld wordt met een uitzonderlijke kracht en rijkdom": "Franzen is niet de rijkste of beroemdste nog levende Amerikaanse schrijver, maar volgens mij is hij wel de meest ambitieuze en ook een van de beste." Freedom is een roman waarin Franzen de onttakeling van een Amerikaanse familie centraal zet. (zie de berichtgeving in The Guardian)

Tags: Amerikaanse literatuur
Geplaatst door Dirk Leyman op 16-08-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening