BV-uitgeverij Lampedaire failliet verklaard

De in Antwerpen gevestigde Uitgeverij Lampedaire, die zich toelegde op boeken van bekende Vlamingen, is vorige donderdag door de rechtbank van koophandel in Antwerpen failliet verklaard, zo meldt VRT. Lampedaire werd twee jaar geleden opgericht door de Nederlandse ex-journaliste Valerie Lampereur, maar raakte in financiële moeilijkheden. Nadat een drukker in juni wegens onbetaalde facturen beslag had laten leggen op de activa van de uitgeverij, besliste ook het Centraal Boekhuis om de distributie van de boeken van Lampedaire stop te zetten (zie ons vorige bericht).

Lampedaire bracht boeken uit van onder meer Margriet Hermans, Jacky Lafon, Jeff Hoeyberghs en Jean-Pierre Van Rossem. Uitgeefster Lampereur kwam over verschillende kwesties in conflict met haar auteurs, zoals dat onder meer het geval was met Jacky Lafon en Jean-Pierre Van Rossem. De website van de uitgeverij is ondertussen al offline.

Tags: Uitgeverijen
Geplaatst door Hans Cottyn op 17-08-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening