Amerikaanse luxehotels bieden gasten e-reader aan

Een keten van luxehotels in de Verenigde Staten biedt sinds kort de gasten een gevulde e-reader aan, zo bericht The Washington Post. Fairmont Hotels wil zo de klanten van de zogenaamde 'Gold Floors' - waar de duurste suites zijn - nog meer in de watten leggen, laat de hotelgroep weten.

De e-readers van het merk Kobo zijn al gevuld met titels van Random House - onder meer boeken van Bret Easton Ellis, Sophie Kinsella of Alexander McCall Smith - en de receptionisten krijgen een briefing, waarna ze de hotelgast zullen kunnen helpen doorheen het verdere aanbod.

Het North Boutique Hotel heeft elke kamer ondertussen ook uitgerust met een iPad. In het Miami Epic Hotel kunnen lezers overigens ook nog een heus papieren boek bestellen, al zullen ze voor deze exuberantie allicht de kredietkaart boven moeten halen.

Robert Darnton, boekhistoricus en directeur van de Harvard University Library, zei eerder dat "iemand die met een Kindle in een luxesuite het equivalent zou kunnen zijn van een negentiende-eeuwse lezer die stopt in een leesclub om de laatste roman te huren. Ook dat waren bemiddelde mensen." (schilderij: Edward Hopper)

Tags: Boekencuriosa, Digitalisering
Geplaatst door Hans Cottyn op 23-08-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening