Nederlandse misdaadauteur Appie Baantjer (86) overleden

De Nederlandse misdaadschrijver Appie Baantjer, afkorting van Albert Cornelis Baantjer, is op 86-jarige leeftijd overleden, zo meldde zijn uitgeverij De Fontein vandaag. Baantjer raakte bekend als geestelijke vader van de Amsterdamse rechercheur De Cock die in de reeks Baantjer moordzaken oplost.

Appie Baantjer werd geboren op 16 september 1923 op Urk. Hij werkte tientallen jaren bij de politie in Amsterdam. In 1963 publiceerde hij zijn eerste boek, De Cock en de strop voor Bobby. Nadien volgden ongeveer zeventig boeken met rechercheur De Cock. Hij werd een bestsellerauteur met meer dan 7 miljoen verkochte boeken. RTL 4 draaide 123 afleveringen met acteur Piet Römer in de hoofdrol. De serie "Baantjer" wordt ook uitgezonden door de VRT. In 2008 werd in een café in Amsterdam het Appie Baantjer Museum geopend. Zie NRC Handelsblad.

Tags: Nederlandse literatuur, Obituaries
Geplaatst door Hans Cottyn op 30-08-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening