Manuscripta maakt rist auteursnamen bekend

De Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek heeft vandaag meer details bekendgemaakt over het programma van Manuscripta, de feestelijke opening van het boekenseizoen.

Naast eerder genoemde namen zoals Adriaan van Dis, Arthur Japin, Gerbrand Bakker, Ronald Giphart, Douwe Draaisma en de buitenlandse auteurs Meir Shalev, Bernard Schlink (foto) en Karin Slaughter, komen onder anderen naar Manuscripta: Jan Siebelink, Remco Campert, Lulu Wang, Marion Pauw, Saskia Noort, Rosita Steenbeek, Jaap Scholten, P.F. Thomése, Kees van Kooten, Tommy Wieringa, Wubbo Ockels, Tim Parks, Tomas Lieske, Tobias Wolff, Judith Visser en Dick Swaab. Zij geven lezingen, interviews en optredens op een van de tientallen podia van Manuscripta. Het complete programma staat vanaf vandaag online op www.manuscripta.nl.
De vierde editie van Manuscripta vindt dit jaar plaats op zaterdagavond 4, zondag 5 en maandag 6 september. Verspreid over het gehele terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam presenteren ruim 100 uitgeverijen hun uitgeefplannen voor het najaar. Daarnaast worden op Manuscripta
traditiegetrouw de nominaties voor de NS Publieksprijs bekendgemaakt, de persbijeenkomst Kinderboekenweek gehouden en sinds vorig jaar de selexyz debuutprijs uitgereikt. Manuscripta is op zaterdagavond en zondag geopend voor het publiek. De maandag is alleen voor het boekenvak en de media bestemd. 

Tags: Nederlandse literatuur, Wereldliteratuur, Literaire evenementen
Geplaatst door Dirk Leyman op 04-08-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening