Joke van Leeuwen schrijft komende Gedichtendagbundel

'Stroom', dat is het nieuwe thema van de komende gedichtendag, die Poetry International en Stichting Lezen Vlaanderen volgend jaar organiseren. "Stroom is ritme, flow, een vloeiende en ongrijpbare beweging van A naar B, dankzij een teveel aan de ene of een tekort aan de andere kant", zo klinkt de cryptische motivatie van het onderwerp.

Op 26 januari 2012 zetten scholen, bibliotheken en culturele instellingen in ieder geval tal van poëzieactiviteiten op touw. Joke van Leeuwen (foto) is geëngageerd als auteur van de Gedichtendagbundel 2012. De bundel wordt in een grote oplage gedrukt (minimaal 15.000 exemplaren) en is vanaf 26 januari 2012 voor 2 euro 50 te koop in de boekhandel. De Gedichtendagbundel 2012 is een uitgave van Querido en Stichting Poetry International. Eerder verschenen er Gedichtendagbundels van de hand van Toon Tellegen, Gerrit Kouwenaar, Judith Herzberg, Rutger Kopland en Remco Campert.

Ook diverse poëzieprijzen worden op of kort voor Gedichtendag uitgereikt, zoals de VSB Poëzieprijs, de Herman de Coninckprijzen en de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd.

Tags: Poëzie
Geplaatst door Dirk Leyman op 13-09-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening